2012. április 7., szombat

Lássuk csak... mai menü: Húsvét. Csodás ünnep, emlékezzünk Jézus feltámadására. Mellesleg, hétfőn majd gondolni kell a szebbik nemre is, bár úgy az igaz, hogy nem csak ezen a napon. Férfitársaim, kell fogni egy kölnit, (esetleg aki a hagyományokhoz híven, vödörből locsolkodik, őt is pártolom.) megfogalmazni a fejünkben minden szépet és jót, vagy egyszerűen betanulni egy verset, és irány a női barátaink, szeretteink meglátogatása. Nincs is szebb ennél, bár ma már nem biztos, hogy van köze a párválasztáshoz, ma már csak a tojásra hajtunk?  Vagy a "csavaros kiflire"... hehehe... Az bizony már nem az én dolgom, ki hogyan oldja meg ezeket a problémákat, abban viszont segíthetek a piros arcú kislányoknak, mivel várják a szépfiúkat.

Még időben szólj anyukádnak, ne dobja ki a lyukas harisnyát!! Ugyanis, az a legfontosabb kelléke a különleges, és szerintem gyönyörűszép tojásoknak, amiket elmondok hogyan kell készíteni. 

Tehát, asszondja': hozzávalók!
>Tojás...sok-sok tojás.
>Harisnya. Teljesen mindegy, hogy lyukas vagy új, egy tojást be lehessen vele kötni.
>Cérna, kötözéshez.
>Apró virágok, fű...stb. növények. Olyan, aminek szép a körvonala.. 
>És még hagymahéj!!, a főzővízhez.

Úgy csináljuk, hogy megfogjuk az egyik tojást. Rábiggyesztjük szépen a növényt. (győződjünk meg róla, hogy a növényből főzés közben nem ázik ki olyan anyag, ami mérgező lehet. Legegyszerűbb módja, kérdezd meg anyut, nagymamát.. stb. amúgy ritka az ilyen, de például a leander nevű virág levelét..na azt nem szabad. Persze hogy azt szúrtam ki elsőnek, hogy én ezt majd ráteszem..) A tojást bevizezhetjük, hogy jobban megálljon a növény. Aztán fogjuk a harisnyát, és egy részét ráhúzzuk a tojásra. Jó szorosan kössük meg, majd elvágjuk. Így odafogattuk a tojáshoz a mintánkat, azaz azt a kis virágot. Ha ezt mindegyikkel elvégeztük, kezdődhet a főzés. Na ugye, eddig nem is olyan nehéz!! :) Ezután meg pláne könnyű lesz.
Harisnyába bugyolálva..
A főzővíz, ugye benne egy jó nagy lábosban, és minden tojásfőző munkás tudja, hogy kell sót tenni a vízbe, ha megrepedne, ne folyjon szanaszét.. Na de, itt jön a bravúr! Konyhában gyakorta használnak hagymát. A héját, amit amúgy kidobnál, gyűjtsd össze, és most, tedd bele a vízbe. Ettől lesz szép barna színe. Na, megfőzzük.... hagyjuk hűlni, majd jöhet a kibontás.. Levágod a harisnyát, megtörlöd, és aki tud pepecselni vele, annak ajánlom, fogjon egy darab szalonnabőrt, és kenegesse át vele a tojásokat, mert nagyon szép fényesek lesznek. Azt nem garantálom, hogy látni fogod benne magad, de meg lesz a fényük, ami miatt szebb! Most már csak várni kell a szerencséseket, akik egy-egy ilyen darabbal gazdagodva távoznak. Este hajmosás, sok kölni illatától megszabadulni, és máris mindenki boldog. Legalábbis, sok jót kívánok, és mindenkinek örömteli ünnepeket!! A képek minőségéért, elnézést kell kérnem. Sziasztok!! :)

Ez igazán barna lett!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése